Offisiell uttalelse som fordømmer angrepene i Kabul og Baghlan

OFFISIELL UTTALELSE

Oslo, 23. April 2018

Ambassaden i Den islamske republikken Afghanistan i Oslo fordømmer gårsdagens selvmordsangrep i Dasht-e-Barchi-området (Kabul) på et ID-distribusjonsenter som rapporter indikerer at livet for minst 69 sivile blant dem er flertallet av kvinner og barn og mange andre skadet. Senere samme dag ble en familie på seks drept av en IED i Baghlans Pul-e-Khumti-by i nærheten av et registreringssenter. Og på mandag 23. april ble et ubekreftet antall soldater fra den nasjonale afghanske hæren og politiets styrker drept i den vestlige delen av Badghis.

Disse fryktelige angrepene rettet mot Afghanistans demokrati og den demokratiske valgprosessen. Den islamske staten (ISIL også kjent som «ISIS» eller «Daesh«) gruppen har hevdet ansvaret for søndagens angrep i Kabul.

Kilde: EPA

Ambassaden til I.R. av Afghanistan uttrykker sin dype medfølelse til ofrenees familier og ønsker rask gjenoppretting til de mange skadde i løpet av disse angrepene.

Siden velgerregistrering startet 14. april 2018 har det vært en økning av vold og angrep rundt velgerens registreringssenter. Ambassaden til I.R. av Afghanistan i Oslo oppfordrer sterkt til at de som er ansvarlige for angrepene, blir tatt til retten.